Overige elmex producten:Gemiddeld krijgt een baby zijn eerste tandje als hij tussen de zes en negen maanden is. Melktanden hebben een nog niet volledig ontwikkeld tandglazuur en zijn bijzonder gevoelig voor cariës. Tandartsen adviseren al vanaf de eerste melktand te beginnen met poetsen met een speciale kindertandpasta. Omdat baby's tandpasta willen inslikken, mag tandpasta voor jonge kinderen niet meer dan 500 ppm fluoride bevatten.

Smaak
Niet alle kinderen vinden de mintsmaak van tandpasta lekker. Toch is het belangrijk dat je kind meteen went aan een fluoride- en mintsmaak van de tandpasta. Dit zorgt ervoor dat hij makkelijker kan overstappen naar een tandpasta met meer fluoride als hij gaat wisselen.

Maak poetsen leuk
Om het poetsritueel leuker te maken kun je een verhaaltje vertellen of een poetsliedje zingen, terwijl je poetst. Als je baby ziet dat jij je tanden poetst, wil hij dat nadoen. Maak daar gebruik van door hem een tandenborstel in handen te geven (nog zonder tandpasta) om hem op zijn manier de tanden te laten poetsen. Daarna neem jij het over.

Belangrijk: Een goede verzorging van de melktanden vormt de basis voor gezonde blijvende tanden. Hiertoe behoort ook een gezonde voeding en regelmatige controle door de tandarts. Neem je kind vanaf het 2e jaar mee naar de tandarts, dan kan je peuter alvast een beetje wennen aan controles.