Overige elmex producten:


Nog voordat de eerste melktand uitvalt, verschijnen rond de leeftijd van 5 jaar vier nieuwe blijvende tanden achter de melkkiezen. Geleidelijk aan wordt elke melktand door een blijvende tand vervangen tot het wisselen van de tanden ongeveer rond het 12de levensjaar afgerond is.

Poetsen van het wisselgebit
Het tandglazuur van de nieuwe tanden is na de doorbraak nog niet volledig uitgehard en daardoor gevoeliger voor cariës. Losse melktanden, openingen tussen de tanden en doorbrekende tanden maken de mondhygiëne tijdens het wisselen van de tanden moeilijker. Er bestaat dus een verhoogd risico op cariës. Ook liggen de blijvende kiezen wat dieper dan de melkkiezen en zijn moeilijker te bereiken. Daarom kun het het best tot het 10de jaar de tanden van je kind 1x per dag nog eens napoetsen. Download nu het elmex® Junior Poetsplan.

Meer fluoride nodig
Om de nieuwe blijvende tanden tegen cariës te beschermen moet je vanaf de 5de verjaardag voor een tandpasta met een hoger fluoridegehalte (1000 - 1500 ppm) kiezen. Elmex® adviseert een borstel met X-borstelharen te gebruiken (zoals de elmex® Junior inter-X tandenborstel) die ook diep tussen de tanden kunnen reinigen en ook daar de tandplaque verwijderen.